• Štýle

aktualizované

Farebné trendy

Niekoľko aktuálnych trendov si môžete vychutnať aj vďaka moderným kolekciám z našej ponuky. Charakteristickými znakmi sú dokonalá kvalita a jedinečný štýl. 

Zrkadlo Keri 22
Zrkadlo Keri 22 

Štýlové sedenie a čalúnený nábytok

Nie je nad príjemný relax u dobrej kávy. A to by nešlo bez pohodlnej pohovky alebo kresla. Tvary tohto nábytku sa samozrejme postupom času menia. Niekedy sú moderné ostré hrany, inokedy naopak frčia zaoblené rohy a operadlá. Tento rok je rokom kompromisov čo sa týka interiérového bývania. Na posledných modeloch nájdete kombináciu oboch. Strohé línie sú mierne zaoblené, hrany ľahko skosené, takže vzniká nábytok, ktorý minimalisticky pojatému interiéru pridá na útulnosti.

Kľúčovým prvkom je farba

Pre každý zrakový vnem je ťažiskovým momentom farebné ladenie. Designeri sa evidentne nenechali ovplyvniť iba farbami roku 2018, ktorými sú mysticky fialová Ultra Violet a kurovo ružová Heart Wood. V interiéroch sa aj naďalej objavujú oranžové tóny šťavnatých pomarančov, smaragdovo zelené blížiac sa občas až k odtieňu khaki alebo rôzne kombinácie obsahujúce farby dúhy. Aj naďalej tu kraľuje tiež modrá vo všetkých svojich podobách. A stále sú samozrejme in aranžmá v neutrálnych a chladnejších odtieňoch. Stále viac sa rozvíja krása nedokonalosti, ktorá spočíva zvlášť v asymetrii, zubatých okrajoch, opotrebovanom, odrenom až rezivom povrchu. Napriek tomu tak možno na prvý pohľad vyzerá, nič však ani tu nie je ponechané náhode. V skutočnosti má každá nerovnosť a vada jasný zámer, ako dosiahnuť potrebné atraktivity a neobvyklého vizuálneho efektu. K tomu slúži tiež použité materiály, ktorých povrch často pôsobí roztriešteným dojmom.

Farebné sklá a zrkadlo

Sklo dokáže veľmi zaujímavým spôsobom ozvláštniť každý interiér. Návrhári sú si toho samozrejme vedomí a rozhodli sa naplno využiť hru svetla a farebne tónovaných sklenených plôch tiež u nábytku, nech už sa to týka políc, príborníkov alebo konferenčných stolíkov a vyhlásených kúzelníkov – zrkadiel.

Retrománia stále nekončí

Opakujúce sa cykly sa nevyhýbajú ani prvkom v interiérovom designu. Dokonca to vyzerá, že dochádza k odklonu od (v poslednej dobe veľa populárnych) sedemdesiatych rokov a začína návrat do obdobia päťdesiatych rokov. Samozrejme so zachovaním komfortu, ktorý je štandardom v 21. storočí.

Pracovný stolík

Počítačové stolíky sa stávajú neodmysliteľnými praktickými pomocníkmi v našich domácnostiach stále častejšie. Multimédia si žiadajú svoj priestor a práca s nimi sa neodohráva výhradne za pracovným stolom, ale aj napríklad na pohovke alebo v kuchyni a inde v byte. Do niektorých priestorov sa klasické pracovné stoly pod počítač nevojdú, a tak prichádza ako ďalšie menšie počítačové stolíky. Stolíky si môžete vyberať z našej skvelej ponuky, ktorá zahŕňa naozaj rôzne druhy stolov s moderným spracovaním a tiež so skvelým dizajnom. Široká a pestrá ponúka čaká už len na vás!

Moderné počítačové stolíky šetria miesto

Moderné počítačové stolíky sú vďaka svojim úsporným rozmerom vhodné aj pre prácu či zábavu z lôžka, napríklad v prípade choroby alebo úrazu. Rovnako v prípade, že sa stretne doma viac osôb, ktoré chcú pracovať s počítačom, môže nastať problém známy ako – kde ho umiestniť. A vtedy nastáva tá správna príležitosť pre vhodné umiestnení počítačového stolíka napríklad ku kuchynskej linke, k rozkladacej pohovke v obývacej miestnosti alebo sú počítačové stolíky ideálne pre študentov, ktorí nemajú dostatok voľného miesta. Počítačové stolíky sú vybavené vo väčšine prípadov aj vysúvacou doskou pre uloženie klávesnice, často sú riešené ako pojazdné, aby manipulácia s nimi bola naozaj čo najjednoduchšie.

Rozkladacie PC stolíky

Niektoré počítačové stolíky sú dokonca rozkladacie, takže sa nielen jednoducho premiestňujú po miestnostiach v byte, ale tiež jednoducho prevážajú napríklad v aute na dovolenou alebo na služobnú cestu atď. Môžu obsahovať samostatný stojan na myš, ktorý sa dá v prípade potreby využiť alebo sa nechá zaklopený.

Keď je potrebná práca

Akonáhle dorazí chrípkové obdobie, víry a bacily skolia nejedného z nás. Ale nemoc sa prechádzať nemá, ako všetci dobre vieme, avšak práca sa niekedy nedá odložiť o týždeň a venovať sa jej, až nám bude lepšie a budeme môcť opäť zasadnúť za pracovný stôl. A práve pre tieto prípady sú tu menšie počítačové stolíky, ktoré sa dajú použiť aj v lôžku. Ich rozmery sú minimálne, nôžky zvyčajne sklápacie a pre lepšie udržanie notebooku sú zaobstarané na dolnej strane zarážkou, ktorá zaistí notebook proti schádzaní v prípade sklonu pracovnej dosky stolíka. Niektoré takéto stolíky majú k dispozícií ešte bočné priestory na poznámkový blok alebo diár, prípadne na hrnček s čajom.  Avšak stabilne sa takých vychytávok u klasických malých počítačových stolíkov nedočkáte. Sofistikovanejšie typy počítačových stolíkov majú jednu rovnakú nohu a kolieska, ktoré nebránia tomu zájsť so stolíkom až pod posteľ a pracovná plocha stolíka sa rázom ideálne priblíží k osobe ležiacej v lôžku či na pohovke. Pri osobnom výbere teda starostlivo zvážte, ktorý typ počítačového stolíka by ste najradšej mali doma práve vy! 
Ďalšie kategórie:

Ďakujem, že ste si článok prečítali až do konca. Ako ho hodnotíte?

0 z 0 názory

Článok zatiaľ nemá žiadne hodnotenia. Buďte prvý, kto ohodnotí!

Kristína Mikulová

Súvisiace články